Sælsomme væddemål

Igennem tiden har der været mange besynderlige væddemål her et af dem som Amtsbladet i Holstebro skriver om. I aftes: med trillehjul 8 km. Fra Holstebro til Ausumgård på en time Aldrig har fire bajere smagt så kolde, som dem jeg drak under vejs siger vinderen af ejendommeligt væddemål.

 Der skal noget ekstraordinært til at sætte kulør på en mandag aften, syntes en af de ung? arbejdere få Birns jernstøberi, Arne Christensen, og han vovede sig derfor od i et ejendommeligt væddemål med sine kammerater. — hævdede at kunne trille et cykel- hjul fra Store torv 1 Holstebro til Ausumgård I Hjerm — en strækning på ca. 8 km — løbet af en time, og undervejs drikke fire bajere.

Han gennemførte sit forehavende — med en margin på 2 minutter. Starten forgik i aftes i al ubemærkethed fra Store torv. Pludselig trillede han af sted op gennem den snelagte Nørregade med sit cykelhjul, og så var der forresten ingen, der så mere til optoget, bortset fra de to kammerater, som ledsagede ham på cykel. To minutter før klokken slog 20, rullede han ind til Ausumgård og havde vundet de 15 kr., der var sat på spidsen.

—Men det var en drøj tur siger den unge hjultriller i dag til Amts-Bladet Jeg troede ærlig talt ikke selv på, at jeg kunne gennemføre, da jeg først var kommet i gang og havde opdaget, hvor slemt det i virkeligheden var. — Faktisk løb jeg ikke hele vejen; jeg har i hvert fald en fornemmelse af at have kuret på bagdelen de fire km. Gang på gang skred jeg om, og hele tiden havde jeg et forfærdeligt mas med at holde hjulet i gang på den unormale vejbane.

   Hvad med de fire øl?
    Jeg havde nær aldrig fået den sidste ned. Uden at gå forkert af sandheden kan jeg hævde, at jeg aldrig i mit liv har haft så svært ved at drikke fire bajere. De var kolde som istapper.

Og så er der forresten blot tilbage at fortælle, at ledsagerne frøs tappert på hele turen. På hjemfarten, der for alles vedkommende foregik pr. cykel, måtte de ind et sted og have noget varm.

 

Bidrag til siden er særdeles velkomne, hvad enten det er tekst eller foto.
Som kan sendes til.
T@fleng.net