Skovhytten
 

Skovhytten i Vestre Plantage runder de 70 år

En flittig læser af Dagbladet Holstebro har forespurgt, om der fortsat er liv i Skovhytten - også kaldt Badstuen og Træningshytten - som Atletikklubben Holstebro, jfr. avisomtalen skulle have ”stået ” fadder til i 1949.

Medlem af klubben i mere end 30 år, Frede Rosenberg, kan svare bekræftende – og tilføje ”liv som aldrig før”.

-Jo, vi trives som en underafdeling af Holstebro Atletikklub, og kalder vores klub Old Boys. Skovhytten var oprindeligt det halve af en såkaldt tysker-barak, som havde huset tyske flygtninge, der efter krigen var strandet her i landet. Hytten var opført i træ, og det blev skæbnesvangert. For medlemmerne lagde på et tidspunkt først i 50-erne træ til tørring tæt på opvarmnings ovnen med det resultat, at der opstod brand og hytten brændte ned. Medlemmerne fik bygget en ny hytte - som den fremstår i dag - bygget af cementblokke og på cirka 45 kvm. med plads til bruserum, sauna og stue/omklædningsrum. Op gennem tiderne er hytten holdt pænt ved lige af medlemmerne – men på det sanitære område kunne et sponsorat nu falde på et tørt sted

Aktiviteter i Skovhytten

Hyppigheden i brug af hytten har været svingende. Før min tid løb man et par gange om ugen, og det var om aftenen af hensyn til de mange, der skulle passe deres job. Blandt deltagerne var bl.a. et par selvstændige købmænd. Så er det man spørger sig selv: Hvordan i alverden havde de kræfter tilovers.

Den sociale side dyrkes flittigt i hytte-regi. Der er altid en munter tone ikke helt fri for lidt drilleri, når vi mødes. Runde fødselsdag markeres ved et hjemmebesøg hos fødselaren, og ellers markeres de fire årstider med en lille frokost i hytten. Livets mere alvorlige sider - f.eks. sygdom – drøftes naturligvis, mens medlemmerne er bevidste om at tage en dag ad gangen.

Da skovhytten blev taget i brug, blev der under talerne udtryk ønsket om, at kammeratskabets gode ånd må leve og vokse – samt at motionen i den herlige Vestre Plantage må fremme sundheden blandt deltagerne. Der kan næppe føres bevis for, om ønskerne er opfyldt – dog kan det dokumenteres, at gennemsnitsalderen ligger på ca. 80 år. Og for at undgå hængemaver, så bruges der fortsat ikke smør på brødet – i hytten.

 Skovhyttens runde alder fejret

På nær et medlem mødets alle Old Boyserne for kort tid siden til en lille sammenkomst på restaurant Sprød i Holstebro for at markere jubilæet. Der blev afsunget en sang specielt tilegnet skovhytten men også med et hip til deltagerne. En gang mere bør slås fast – at uden Skovhytten var Old Boys-afdelingen dårlig stillet.

 Vejret er meget sjældent en hindring for at få rørt sig – snarere en udfordring   

Skovhytten står solidt med 70 år på bagen og danner basis for
Old Boys-medlemmernes ugentlige motionsture i Vestre Plantage
syd for JDR. Foto Frede Rosenberg

 
Bidrag til siden er særdeles velkomne, hvad enten det er tekst eller foto.
Som kan sendes til.
T@fleng.net