Forside Hogager By Handel Hogager Historie Mosens Historie Foreninger Borbjerg sogns kirker
Hogager Kirke Hogager Nord Landbrug før nu Hogager 1940 - 45 KFUM spejderne Hogager Fælleshus HGF
Hogager Skole Hogager Øst Håndværk Skovens Historie Folkemusikhuset Hogager Marked  

Nytårskoncerten Skave 2020

Vestjysk Concert Band med dirigenten Birgit Lyby Damgaard


Der uddeles blomster af 4 unge piger fra HGF Håndbold. Sponsoreret af Borbjerg Sparekasse.

 

Forrygende Nytårskoncert i Skave
Forrygende Nytårskoncert i Skave Med Birgit Lyby Damgaard som dirigent for vestjysk Concert Band. Flere af gæsterne til dette års Nytårskoncert Gav udtryk for at det var en af de bedste Nytårskoncerter til dato.

Det traditionelle startnummer var som sædvanlig Radetzky March efterfulgt af Livets glæder med Jesper Buhl, som også var konferencier, hvilket han klarede med bravur.
Nytårskoncertens solist Margrethe Smedegaard kunne virkelig vise sin musikalske kunnen i de højere tonelag, med melodien ”anything you can do”, som hun sang duo med Jesper Buhl som nu heller ikke var tabt bag en vogn.

Under pausen blev der serveret Champagne, sponsoreret af Vestjysk Forsikring og kransekager i rigelige mængder, sponsoreret af Sevel Bageri.

Salon Tove fra Hogager havde styr på krøllerne hos de medvirkende, ligesom hun også havde arrangeret blomsterudsmykning af sal og scene, sponsoreret af Borbjerg Sparekasse. 28 lokale sponsorer har været medvirkende til gennemførelse af dette års Nytårskoncert.

Efter pausen spillede Vestjysk Concert Band instrumentalnummeret ”Can Can” og ”Florentiner March” Jesper Buhl sang melodien ”Edelweiss” fra The sound of music.
4 søde piger fra HGF’s håndboldafdeling overrakte blomster til dirigent, konferencier og solister. Blomster var sponsoreret af Borbjerg Sparekasse.
Frode Madsen takkede for en vellykket aften og ønskede publikum god tur hjem.
Nytårskoncerten sluttede med ”champagnegaloppen.Jesper Buhl som spasmager i skørt


Smeden Jesper Buhl slår takten på ambolten


Jesper Buhl, Margrethe Smedegaard og Birgit Lyby Damgaard i højt humør.Jesper BuhlKransekager og Champagne i pausen


Et udsnit af publikummet på ca. 400
 

Kirke jubilæum  - Hogager Kirke 120 år.
 

1899 blev Hogager Kirke indviet, men forudgående var der sket en del, hvis ikke det var for Lærer Karl Hansen som var lærer i Hogager. karl Hansen kom fra Lolland og havde været nogle år på Morten Larsen friskole i Holstebro.

På sine ture i sognet havde han besøgt et ældre ægtepar, hvor manden læste højt af bibelen for konen. Spurgte derfor hvorfor de ikke var kommet i kirke i stedet. De var ældre og havde svært ved den lange vej til kirken i Borbjerg Det slog mig nu hvorfor dette ældre ægtepar ikke var kommet i kirke. En røst sagde i mig "byg dem en kirke, det var i 1895-95. det var starten på et møjsommeligt arbejde med planlægning og mange ture til København.
Den 15. oktober kun det nye kapel så indvies med over 100 mennesker til indvielsen.

1899: Hogager Kapel bliver indviet af Biskop Gøtzsche, Provst Møller Ølby, Pastor Jacobsen og 7 andre af herredets præster.


I 1924 Tilbygges kor og et nyt klokketårn og får status som kirke.

I 1999 hundrede året for kapellet og 75 år som kirke bliver kirken moderniseret med nye lyse farver. Altertavlen bliver udskiftet med en mosaikrude lavet af Helle Scharling Calefonien.

120 år efter kunne kirken så fejre 120 års jubilæet med en jubilæums gudstjeneste med efterfølgende sammenkomst i det nybyggede fælleshus.

 

 


Hogager Kirke 1899


Hogager Kirke 1924


Hogager Kirker ca.1950